Ο Δήμος Πετρούπολης σας προσκαλεί στο συμμετοχικό σεμινάριο με θέμα: «Δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Δημόσιας Υγείας: Προκλήσεις και Λύσεις»
Ο Δήμος Πετρούπολης σας προσκαλεί στο συμμετοχικό σεμινάριο με θέμα: «Δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Δημόσιας Υγείας: Προκλήσεις και Λύσεις»

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αριάν Κοντέλλη του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), σας προσκαλεί σε συμμετοχικό σεμινάριο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, με θέμα: «Δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Δημόσιας Υγείας: Προκλήσεις και Λύσεις».

Πολίτες του Δήμου Πετρούπολης, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, να καταθέσουν τις ιδέες τους για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Δημόσιας Υγείας, αλλά και να ακούσουν τις απόψεις των συμπολιτών τους.

Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, κατά τις ώρες 17:30-20:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Αθανασίου Διάκου & Μπουμπουλίνας).

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/H2RKaZr7GV4Ge1uV6
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Λίγα λόγια για τη δομή της δράσης:

Ο διάλογος, θα διεξαχθεί με τη μορφή του συμμετοχικού εργαστηρίου (participatory workshop). Αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι και οι καλεσμένοι.

Οι συμμετέχοντες/ουσες θα συζητήσουν σε ομάδες για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και για πιθανές λύσεις, αλλά και για τις δυσκολίες στη δημιουργία και την υλοποίηση ενός Ευρωπαϊκού Συστήματος Υγείας.

Για απορίες ή διευκρινήσεις, θα είναι διαθέσιμος ένας επιστημονικός υπεύθυνος, αλλά οι ιδέες θα είναι αποκλειστικά προϊόν της ομάδας. Θα διαμορφώσουν προτάσεις και έπειτα η κάθε ομάδα θα τις παρουσιάσει στις υπόλοιπες στην ολομέλεια.

Η οργανωτική ομάδα θα τις καταγράψει και μετά το πέρας των συζητήσεων, οι προτάσεις και οι ιδέες των συμμετεχόντων/ουσών θα ανέβουν στην ειδικά σχεδιασμένη για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης πλατφόρμα: https://futureu.europa.eu/?locale=el όπου και θα είναι διαθέσιμες στο ευρύ Ευρωπαϊκό κοινό.

Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις και η κάθε άποψη έχει την αξία της για να συνδιαμορφώσει την Ευρώπη του μέλλοντος.

Για απορίες ή διευκρινήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Παναγιώτα Ιωακείμ στη Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, στα τηλέφωνα: 210 5064077 & 210 5064067 ή στο e-mail: koinonikipolitiki@petroupoli.gr
Για περισσότερες πληροφορίες για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, επισκευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://futureu.europa.eu/?locale=el
Για την είσοδό σας στον χώρο διεξαγωγής, είναι απαραίτητη η προσκόμιση έγκυρου ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού-νόσησης από την COVID-19 ή αρνητικού πιστοποιητικού rapid test 48ωρου.