Οι «Μικροί κηπουροί» της πόλης μας φύτεψαν με Βότανα και Χώματα, της Άνοιξης Αρώματα!

Οι «Μικροί κηπουροί» της πόλης μας φύτεψαν με Βότανα και Χώματα, της Άνοιξης Αρώματα!

Ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποίησε Υπαίθριο Εργαστήριο Κηπουρικής για παιδιά, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στο Άλσος Αγίου Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Οι «Μικροί κηπουροί» της πόλης μας έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους για τη Φύση και το Περιβάλλον, συμμετέχοντας στη δράση φύτευσης αρωματικών φυτών, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Πετρούπολης, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου Φώτη Χριστόπουλου.

Μέσα στο ειδικά σχεδιασμένο φυσικό περιβάλλον, τα παιδιά ανέλαβαν δράση παίζοντας με τα χώματα, φυτεύοντας αρωματικά φυτά (θυμάρι, ρίγανη και φασκόμηλο), συλλέγοντας παράλληλα χρήσιμες πληροφορίες για τη φροντίδα και τις ιδιότητές τους, από τους Γεωπόνους του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της ξεχωριστής πρωτοβουλίας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τη σημασία του πρασίνου στη ζωή μας με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο, κυρίως όμως έμαθαν να συνεργάζονται, να προσφέρουν και να είναι υπεύθυνα για την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.

Τη δράση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, οι Αντιδήμαρχοι: Θανάσης Σκαλιστήρας, Νίκος Κακαβάς, Θοδωρής Λάππας, Στέλιος Χρυσικός, οι επικεφαλής των παρατάξεων: Βαγγέλης Σίμος (Λαϊκή Συσπείρωση), Μανώλης Μπουσούνης (Ενεργοί Πολίτες) και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευθύμιος Μπουρνάς.
Κατά τη διάρκεια της δράσης προσφέρθηκαν στα παιδιά σνακ, φρούτα και νερό, ενώ με την ολοκλήρωσή της έλαβαν ως αναμνηστικό ένα γλαστράκι με σπόρους ηλιοτρόπιου για να το καλλιεργήσουν, ένα βιβλίο ζωγραφικής με θέματα εμπνευσμένα από τη φύση, καθώς και προϊόντα βιολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν έμπρακτα στο κάλεσμα του Δήμου και έγιναν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια: Mediterranean Enterprises, Egreeno, Caparol, Pharmex, My Planet, Θεόνη, Bella Frutta, Dynamic Team, Φούρνος Bonjour, Φούρνος Κονδύλη, Περιοδικό Natura nrg.

 

Φωτογραφίες: George Panos Photography