Κάλεσμα για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των πολιτών σε έλεγχο για COVID-19.
Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη. Όμως η έλευση της νέας χρονιάς, σε συνδυασμό με την ανακάλυψη, από τους επιστήμονες, του εμβολίου που θα νικήσει τον κορωνοϊό, καθώς και η υλοποίηση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Ταυτόχρονα όμως μας δίνεται η ευκαιρία, παράλληλα με την εφαρμογή των μέτρων και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, να αξιοποιήσουμε τα τεστ που διενεργούνται με ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε όλη την Επικράτεια, προκειμένου να παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση τη διασπορά του κορωνοϊού στις τοπικές μας κοινωνίες και την εκτίμηση του λεγόμενου «δείκτη θετικότητας».
Σήμερα πραγματοποιούνται περίπου 20 χιλιάδες τεστ καθημερινά από το δημόσιο σύστημα υγείας σε άτομα που κατά κανόνα έχουν ιστορικό που αυξάνει την πιθανότητά τους να έχουν εκτεθεί στον ιό. Στόχος της Πολιτείας είναι ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σημαντικά, άμεσα και σε καθημερινή βάση, αφού η εθνική στρατηγική προβλέπει την παρακολούθηση ασυμπτωματικών εθελοντών, μέσω της τυχαίας επιλογής 12.000 πολιτών καθημερινά.
Για να επιτευχθεί ο στόχος της παρακολούθησης, μέσω της διενέργειας τεστ, πρέπει να συνδράμουμε όλοι, συμμετέχοντας ΔΩΡΕΑΝ σε έλεγχο για COVID19.
Η διαδικασία είναι απλή και διαφανής. Ο κάθε πολίτης συμπληρώνει μια «φόρμα αίτησης δωρεάν ελέγχου για COVID19» στην ιστοσελίδα https://testing.gov.gr/#/. Εφόσον επιλεγεί μέσω κλήρωσης, ο έλεγχος θα πραγματοποιείται με προϊόντα ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.
Με τη συμμετοχή σε αυτό το εγχείρημα, θα βοηθήσουμε τους ειδικούς να διαμορφώσουν καλύτερη εικόνα για τη μετάδοση του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα και να σχεδιάσουν αποτελεσματικούς τρόπους περιορισμού της μετάδοσης.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι πολίτες της Πετρούπολης θα ανταποκριθούν για ακόμη μία φορά με ευθύνη και αποτελεσματικότητα στη νέα πρόκληση και θα κάνουν ότι είναι δυνατόν, για να υλοποιηθεί με επιτυχία αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα διεξαγωγής χιλιάδων προληπτικών ελέγχων σε καθημερινή βάση, σε κάθε γωνιά της χώρας.

 

Κάλεσμα για ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των πολιτών σε έλεγχο για COVID-19.