ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ και ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ στον γυναικείο πληθυσμό από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ, σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που πραγματοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, και μετά από αίτημα του Δήμου Πετρούπολης, το οποίο έγινε αποδεκτό, πρόκειται να ξεκινήσει πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση των κακοηθών όγκων μαστού και τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν στον Δήμο Πετρούπολης.

Οι εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου, παρέχονται εντελώς δωρεάν χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια, σε όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Πετρούπολης.

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 ετών και άνω με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω, με Μαστογραφία.

Τις μαστογραφίες και τα λαμβανόμενα επιχρίσματα διαγιγνώσκουν έμπειροι ιατροί ακτινολόγοι και κυτταρολόγοι. Μετά από έναν ορισμένο κύκλο διαγνώσεων, όπως ορίζουν οι Ευρωπαϊκές Κατευθυντή