ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ.

 

Την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Περιστερίου, με θέμα τη διασφάλιση του δημόσιου/δασικού χαρακτήρα του Ποικίλου Όρους απέναντι στις κάθε είδους διεκδικήσεις, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπ. Τζόκα στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Από τον Δήμο μας παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο πρώην Δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, οι Αντιδήμαρχοι Ζαχαρούλα Κανέλλη, Βασιλική Πουλογιαννοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Απολλωνάτος, οι επικεφαλής παρατάξεων Νίκος Σακούτης, Θοδωρής Λάππας και Αικατερίνη Πατρικίου καθώς και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Σταγκουράκης και Ευθύμιος Μπουρνάς.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης επισήμανε ότι εξακολουθεί να είναι σε εκκρεμότητα η σύγκλιση του αρμόδιου συμβουλίου του ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α, για την συζήτηση της μελέτης «Αναθεώρησης Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου περιοχής Αγ. Τριάδας (Πεύκα Βέρδη)» και τόνισε για μία ακόμη φορά ότι πρέπει να δοθεί επιτέλους οριστική πολιτική λύση από το Ελληνικό Δημόσιο, είτε με νομοθετική ρύθμιση, είτε με άλλον πρόσφορο τρόπο, ώστε να εκδιωχθούν οι καταπατητές της δημόσιας γης και να αποτραπεί η καταπάτηση και ιδιωτικοποίησή της.

Επίσης, δήλωσε την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με την έως και προκλητική απραγία του Ελληνικού Δημοσίου και την χαρακτηριστική αναλγησία όχι μόνο της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων,  απέναντι στο επίμαχο αυτό θέμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, μετά από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων, δεσμεύτηκε ότι θα κανονίσει συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, προκειμένου να αναδειχθεί η πολιτική διάσταση του θέματος και να πιεστεί η κυβέρνηση να δώσει λύση.