ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 3o ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ 1ΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΕΦΗΒΕΙΑ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 15 Ιουνίου το 3ο και τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας για Παιδιά» που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πετρούπολης και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Η 3η διαδικτυακή παρουσίαση που αναπτύχθηκε είχε ως θέμα την «ΕΦΗΒΕΙΑ».
Στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας απαντήθηκαν ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων σχετικά με το θέμα της παρουσίασης, από τον κ. Αν. Χατζή, Παιδίατρο-Εντατικολόγο και εισηγητή των σεμιναρίων.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του τόνισε:
«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3ο και τελευταίο διαδικτυακό σεμινάριο του προγράμματος “Αγωγή Υγείας για Παιδιά”, το οποίο επικεντρώθηκε αυτή τη φορά σε μια από τις πιο ιδιαίτερες περιόδους του ανθρώπου την «Εφηβεία». Θέλω να ευχαριστήσω, για μια ακόμα φορά, το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη για την πολύ καλή συνεργασία, καθώς και όσους συμμετείχαν στην υλοποίηση αυτού του σεμιναρίου, προάγοντας και αναδεικνύοντας δράσεις με επίκεντρο τα παιδιά μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ευαισθητoποίηση γονέων και εκπαιδευτικών πάντα με γνώμονα την ενημέρωση. Ευελπιστούμε οι επόμενες δράσεις να έχουν την ίδια ανταπόκριση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι:
«Η εφηβεία είναι η κρίσιμη περίοδος στη ζωή ενός νέου όπου μπορεί να αναπτυχθεί η παχυσαρκία, ένα σοβαρό πρόβλημα που συναντάται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο και συνήθως συνοδεύεται από ανεπανόρθωτες επιπλοκές για την υγεία αλλά και την ψυχοσύνθεση του παιδιού-εφήβου. Επιπλέον, με την κατάλληλη ενημέρωση, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην προστασία των εφήβων, από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως και στην πληροφόρησή τους για την ενίσχυση της αντισωματικής κάλυψης σε διάφορες νόσους μέσω των εμβολιασμών. Ως Δίκτυο στοχεύουμε στην έγκαιρη ενημέρωση και την προαγωγή υγείας όλων των πολιτών αλλά κυρίως των παιδιών, μέσω των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων όλης της χώρας, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διοργανώνοντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα».