Θεατρική Παράσταση «Η Μεγάλη Γιορτή» στο Πνευματικό Κέντρο

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 στις 12 το μεσημέρι, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παράσταση «Η Μεγάλη γιορτή», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59 & Αθανασίου Διάκου).
Η «Μεγάλη γιορτή» είναι μια χιουμοριστική μουσικοθεατρική διαδραστική παράσταση για παιδιά από 3 έως 8 ετών, βασισμένη στον μύθο του Αισώπου “Το Λιοντάρι, το Κοράκι και η Αλεπού”.
Η παράσταση είναι μια μελετημένη προσέγγιση του θεάτρου για παιδιά μικρής ηλικίας, σε σκηνοθεσία της Άννας-Σεβαστής Τζίμα, από τον Θίασο «Μορφές Έκφρασης».
Συνδυάζει το Θέατρο με την Μουσική (η οποία παίζεται εξ’ ολοκλήρου ζωντανά επί σκηνής), τη διάδραση και το παιχνίδι, τη φαντασία και την περιπέτεια… Είναι στ’ αλήθεια μια Μεγάλη γιορτή και για τα παιδιά!

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Ένα γέρικο λιοντάρι και ο πιστός του υπηρέτης, το κοράκι, ψάχνουν να βρούνε τρόπο που θα δώσει την δυνατότητα στο λιοντάρι να απολαύσει ένα «αξιοπρεπές» γεύμα! Το γέρικο λιοντάρι, έχει χάσει πια τις δυνάμεις του και αδυνατεί να κυνηγήσει, μα, όπως λέει και το παραμύθι μας «Όσα δεν φτάνουν τα πόδια, τα φτάνει ο νους»!
Έτσι καταστρώνει ένα τρομερό σχέδιο, που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο… πιάτο του! Θα καλέσει όλα τα ζώα στην ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ! Όμως ένα μικρό αλεπουδάκι θα καταφέρει να γλυτώσει από τα δόντια του λιονταριού, γιατί αυτό το αλεπουδάκι ήξερε όχι μόνο να ΑΚΟΥΕΙ αλλά και να ΒΛΕΠΕΙ!
Ηθικό δίδαγμα:
Μέσα από την περιπέτεια που ηθοποιοί και θεατές θα ζήσουν από κοινού, θα προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε στα παιδιά το στοιχείο της παρατηρητικότητας. Η μικρή αλεπού της ιστορίας μας, αν και δεν γνώριζε τίποτα για το πονηρό σχέδιο του λιονταριού, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά επειδή παρατήρησε και αξιολόγησε αυτό που είδε! Είναι σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρά να χρησιμοποιούν την κρίση τους και να την εμπιστεύονται!
Η παράσταση «Η Μεγάλη Γιορτή» σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύκλου παραστάσεων που θα φιλοξενηθούν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, κάθε μεσημέρι Κυριακής μέχρι και τον Απρίλιο, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πετρούπολης.
Οι επόμενες ημερομηνίες που μπορείτε να παρακολουθήσετε την Θεατρική Παράσταση «Η Μεγάλη Γιορτή» είναι:
Κυριακή 22 & Κυριακή 29 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι.
Κυριακή 5 & Κυριακή 26 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι.
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ (ενήλικοι), 5 ευρώ (παιδιά)
Προπώληση: ticketservices.gr

Θεατρική Παράσταση «Η Μεγάλη Γιορτή» στο Πνευματικό Κέντρο