Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στις 11 Σεπτεμβρίου, ευχόμαστε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, καλή δύναμη, υγεία και υπομονή για την αντιμετώπιση των πρωτοφανών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και ο χώρος της παιδείας. Ειδικά στους μαθητές ευχόμαστε καλή πρόοδο και στους μαθητές της 3ης τάξης του Λυκείου ευχόμαστε να μπορέσουν να καταφέρουν να υλοποιήσουν τα όνειρά τους επιτυγχάνοντας στις εξετάσεις τους.   Η φετινή σχολική χρονιά, μας βρίσκει ήδη αντιμέτωπους με πολλαπλάσια και πιο σύνθετα προβλήματα.
Ο αριθμός των μαθητών αυξάνεται συνεχώς, ενώ είναι γνωστό ότι τα 3ο και 6ο Δημοτικά λειτουργούν σε διπλή βάρδια, παρόλες τις συνεχείς διαβεβαιώσεις περί αποπεράτωσης του έργου της προσθήκης των δέκα αιθουσών που θα έλυναν το πρόβλημα. Παρά τις συνεχείς επισκέψεις μας και οχλήσεις του Ο.Σ.Κ, της Περιφέρειας, του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και τις επισκέψεις υψηλών κλιμακίων του Ο.Σ.Κ στην Πετρούπολη προκειμένου να καταγράψουν τις ανάγκες μας σε σχολική στέγη, η «έλλειψη χρημάτων» καθιστά αδύνατη τόσο την κατασκευή του 11ου Δημοτικού, όσο και δύο νέων νηπιαγωγείων που έχει η πόλη ανάγκη.
Τα χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των 50 σχολικών κτιρίων των οποίων έχουμε την ευθύνη είναι για το 2012 μειωμένα κατά 50 %, ενώ τα χρήματα για την κάλυψη των αναγκαίων εργασιών για τη συντήρησή τους είναι μηδενικά.
Η Διοίκηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα των τεράστιων αυτών προβλημάτων, με επισκέψεις και υπομνήματα σε όλους του εμπλεκόμενους φορείς – όπως προαναφέρθηκαν – ενέταξε την προσθήκη τεσσάρων αιθουσών στο 9ο Δημοτικό σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και το ίδιο προσπαθεί και για την ολοκλήρωση των 3ου και 6ου Δημοτικών.
Επανιδρύουμε το 11ο Δημοτικό, ιδρύσαμε το 18ο Νηπιαγωγείο και είμαστε στις διαδικασίες για την ίδρυση του 19ου (αναμένεται η δημοσίευσή του σε Φ.Ε.Κ).

Χρέος μας είναι η δημιουργία ενός αγωνιστικού και οργανωμένου μετώπου με τη Δημοτική Αρχή, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές και τους φορείς της πόλης μας για την υπεράσπιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Μόνο έτσι μπορούμε να καταργήσουμε στην πράξη τα μνημόνια, τη φτώχεια, τη μηδενική σχεδόν χρηματοδότηση της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη υποβάθμιση της ζωής μας.
Να περάσουμε στην αντεπίθεση, διεκδικώντας όλα αυτά που χάσαμε, όλα αυτά που μας ανήκουν, σαρώνοντας την πολιτική της τρόικα, της συγκυβέρνησης και όλων όσων τους στηρίζουν.

 Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
 

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ