Αρχική Νέα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ “8ης ΜΑΡΤΗ”

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ “8ης ΜΑΡΤΗ”

Το Σάββατο, 11/6, ο Δήμος Πετρούπολης μαζί με την ΟΓΕ και το Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης πραγματοποίησε εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν των γυναικείων εργατικών αγώνων της 8ης Μάρτη 1857.
    Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία, στην οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Πετρούπολης το 2013 πήρε την απόφαση και την ονομάτισε πλατεία “8η Μάρτη”, μέρα που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.
    Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας τη σημασία που έχει να γνωρίζουν οι γυναίκες, ιδιαίτερα οι νέες, την ιστορία των γυναικείων εργατικών αγώνων της 8ης Μάρτη 1857 και από αυτή να παραδειγματίζονται. Ο Δήμος, όπως επεσήμανε, στέκεται στο πλευρό του Συλλόγου Γυναικών Πετρούπολης, αφού είναι ένας από τους συλλόγους που ακούραστα συμβάλλει σε κάθε αγώνα, μικρό και μεγάλο, που αφορά στα δικαιώματα των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών και συνολικά της λαϊκής οικογένειας.
  

 Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Μαιρήνη Στεφανίδη, η οποία σημείωσε πως πρόκειται για την πρώτη πλατεία της χώρας, στην οποία δίνεται το όνομα της 8ης Μάρτη, ευχαριστώντας το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανταπόκρισή του και όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία του μνημείου. Στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, μετέφερε το αισιόδοξο μήνυμα της ΟΓΕ προς τις γυναίκες του λαού, πως η δική τους αγωνιστική και μαχητική στάση είναι αυτή που μπορεί και πρέπει να κρίνει το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους.
    Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από την πρόεδρο της ΟΓΕ και την Σοφία Βλάχου, ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γυναικών της πόλης, τιμώντας με τον τρόπο αυτό τις αγωνίστριες που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση της Ομοσπονδίας.
    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωματείων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, καθώς και ο πρώην δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Γιώγος.
    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

  Πίσω Online lending company provides a wide range of ways to get money by means of Payday Loans Tennessee. In this section we give only a brief summary recommendation for admission of Canadian Levitra. Full information can be found in the instructions for receiving medications with vardenafil.

Εκδηλώσεις

24.02.2018 - 24.02.2018 | 11.00
ΣΕΜΙΝAΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΏΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟYΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑ.
ΣΕΜΙΝAΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΏΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟYΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΒΑΣτο πλαίσιο του  Ε.Π. Επισιτιστικής και

19.02.2018 - 20.02.2018 | 11.00
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις-Καθαρά Δευτέρα
     17,18,19 Φεβρουαρίου 2018
Οι ΑΠΟΚΡΙΕΣ συναντουν την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

18.02.2018 - 19.02.2018 | 11.00
Αποκριάτικες Εκδηλώσεις-Καθαρά Δευτέρα
     17,18,19 Φεβρουαρίου 2018
Οι ΑΠΟΚΡΙΕΣ συναντουν την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ


All rights reserved Municipality of Petroupolis 2018 | Designed & Developed By Profile Software