Αρχική Διεθνές Φεστιβαλ Πέτρας
Διεθνές Φεστιβαλ Πέτρας

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2016
Καλοκαίρι 2016

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α' ΠΕΡΙΟΔΟΥ (3/6 - 28/7/2016)

 

 

 

 

 

 

 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (31/8 - 26/9/2016)

 

 

 

 

 

 

 


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΕΑΤΡΟΥ: 210 5012402
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ: 210 5066955
 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
-Δημαρχείο Πετρούπολης (Κώστα Βάρναλη 76-78, 2ος όροφος, τηλ.  213 2024415 και ώρες 10:00 έως 14:00)
-Δημοτικός Κινηματογράφος "CINE Πετρούπολις" (Λεωφ. Πετρουπόλεως 168 , 210 5012391 από 25/5/2016 και ώρες 21:30 έως 23:00)

 


 
Ιστορικά στοιχεία του Θεάτρου Πέτρας

Το 1983 με πρόταση του Μίνωα Βολανάκη και με την ένθερμη αποδοχή του Δημάρχου Νίκου Παξιμαδά χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το παλιό νταμάρι «Αίμος» της Πετρούπολης   για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο Βολανάκης είδε στους παραγνωρισμένους χώρους των τότε λατομείων, μια αδρή και καθαρή αισθητική ποιότητα: την πρωτογενή ευγένεια της Πέτρας. Έτσι αρχίζει μια ιστορία σ’ ένα χώρο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Ο χώρος ξεκίνησε τη λειτουργία του με τις «Γιορτές των Βράχων» που συνδιοργανώθηκαν από τους Δήμους Πετρούπολης, Περιστερίου, Ιλίου, Αγ. Αναργύρων και Καματερού. Εκείνη τη χρονιά φιλοξενήθηκαν, μεταξύ άλλων, παραστάσεις του Καρόλου Κουν, συναυλίες της Σωτηρίας Μπέλλου και του Γιάννη Μαρκόπουλου.
Οι «Γιορτές των Βράχων» συνεχίσθηκαν το 1984, ενώ το 1985 παράλληλα με το πρόγραμμα του Θεάτρου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας για τη διοργάνωση «Αθήνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη. Σε αυτό το πλαίσιο λειτούργησαν τρεις σκηνές, στις οποίες παρουσιάστηκαν σπουδαίες θεατρικές παραγωγές, όπως η «Μαχαμπαράτα» σε σκηνοθεσία Πήτερ Μπρουκ και η «Ορέστεια» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Πήτερ Στάιν. Φιλοξένησε συγκροτήματα παγκόσμιας ακτινοβολίας όπως τα Μπαλέτα Μπολσόι της Μόσχας, την Όπερα της Σόφιας, τη Φιλαρμονική της Βόννης και την πιο πρωτοποριακή ελληνική παραγωγή. Τις εκδηλώσεις τίμησαν πρωθυπουργοί ξένων χωρών, όπως η Ινδή Ίντιρα Γκάντι, ο Σουηδός Ούλοφ Πάλμε, ο Καναδός Πιέρ Ελιότ Τριντό, και πολλές προσωπικότητες του Πνεύματος της Τέχνης.
Το 1986 μια από τις δύο μεταλλικές σκηνές που κατασκευάστηκαν για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, όπου βρίσκεται ακόμα. Το 1987 οι εκδηλώσεις του θεάτρου εντάχθηκαν στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι της Δυτικής Αθήνας», το οποίο περιλάμβανε παράλληλες εκδηλώσεις στις γειτονικές δυτικές συνοικίες και οργανώθηκε από τους πέντε δήμους που συμμετείχαν στις «Γιορτές των Βράχων».
Η διαδημοτική συνεργασία κάτω από τη συγκεκριμένη πολιτιστική ομπρέλα κράτησε μέχρι το 1989. Το 1990 και 1991 φιλοξενήθηκαν παραστάσεις με ερευνητικό χαρακτήρα από τους νέους τότε σκηνοθέτες Δημήτρη Παπαϊωάννου και Μιχαήλ Μαρμαρινό, αλλά και το «Αμφι-θέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου και το «Θέατρο Άττις» του Τερζόπουλου.
Το 1995 με εισήγηση του Δημάρχου Γιώργου Γιώγου, πάνω σε μελέτη της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κατασκευάστηκε η μεγάλη σκηνή του Θεάτρου, με τη σημερινή μορφή, η οποία ονομάστηκε «Μίνως Βολανάκης» και έχει χωρητικότητα 4.000 θέσεων. Ένα θέατρο απλό, φιλόξενο, με την αισθητική του επιβλητικού, που αντανακλά τη μεγαλοπρέπεια τωνπέτρινων όγκων που το αγκαλιάζουν.
Η μεγάλη σκηνή, μαζί με τη σκηνή «Πήτερ Μπρουκ», που έχει δυναμικό 1.000 θέσεων, φιλοξενούν μέχρι σήμερα όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.
Το 1999 το θέατρο «La MaMa» της Νέας Υόρκης παρουσίασε τρεις παραστάσεις αρχαίου δράματος. Η παρουσία διεθνών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων συνεχίστηκε με τη φιλοξενία των μπαλέτων της Αγίας Πετρούπολης, του θεάτρου Μπολσόι με χορό στον πάγο, και ξένα μουσικά σχήματα.
Το 2003, επί δημαρχίας του Στέφανου Βλάχου, και εφόσον είχε πια καθιερωθεί  η διεθνής καλλιτεχνική παρουσία στο πρόγραμμά του, το Φεστιβάλ μετονομάστηκε σε «Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας». Από τότε και μέχρι σήμερα, συνεχίζει να φιλοξενεί την πιο σημαντική εγχώρια και ξένη καλλιτεχνική δημιουργία.
Ταυτόχρονα, ο Δήμος Πετρούπολης ενισχύει ουσιαστικά την ερασιτεχνική δημιουργία της πόλης, με τα μουσικά, χορευτικά, θεατρικά και εικαστικά του τμήματα, το Δημοτικό Ωδείο και τη Δραματική Σχολή. Στηρίζει και παρουσιάζει τις παραγωγές τους στο Θέατρο Πέτρας και η Πετρούπολη είναι πραγματικά μια πόλη Πολιτισμού.
Το 2013 έκλεισε τα  30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, και παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, συνεχίζει την ποιοτική του προσφορά.
Γιατί η Τέχνη δεν είναι εμπόρευμα. Είναι αισθητική, είναι ομορφιά, είναι ιδεολογία, είναι συνείδηση, είναι Παιδεία. Για μας ο Πολιτισμός είναι Κοινωνικό Δικαίωμα.

Παρακολουθείστε ένα ντοκυμαντέρ για την ιστορία του Θεάτρου.

 

 

 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2015
Καλοκαίρι 2015

 

 


ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αλλαγές στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας

Λόγω των πολιτικών εξελίξεων, το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας αλλάζει. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση, σας γνωστοποιούμε τις αλλαγές για τις επόμενες μέρες, και θα επικαιροποιούμε συχνά το πρόγραμμά μας.

 Οι μέχρι τώρα αλλαγές στις εκδηλώσεις έχουν ως εξής:

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:  Η παράσταση «Ο Γάμος» με την Άννα Βαγενά ακυρώνεται από τους παραγωγούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:  Η παράσταση «η Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» του Κ.Θ.Β.Ε.  ακυρώνεται από τους παραγωγούς. Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:  H συναυλία του Νίκου Μίχα, της Ευσταθίας, της Ευρυδίκης και των άλλων καλλιτεχνών, ακυρώνεται από τους παραγωγούς.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Η παράσταση «Περάστε να γνωριστούμε» ακυρώνεται από τους παραγωγούς.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
:  Η μουσική παράσταση «Χορδίζοντας τον Ήλιο» ακυρώνεται από τους παραγωγούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:  Η εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων – συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο – ακυρώνεται από τον Σύλλογο Αρκάδων.

ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:  Η θεατρική παράσταση  " Το αθάνατο νερό ",  λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι αναβάλλεται για το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ:  Η εκδήλωση  20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ «Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ», ακυρώνεται από τους παραγωγούς.

TΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: η  προγραμματισμένη συναυλία των <<GIPSY KINGS>> ματαιώνεται λόγο αστάθειας του καιρού.

 

 


 
  ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
«ΒΑΚΧΕΣ»  του Ευριπίδη
ΑΝΘΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαθεοδώρου, Μετάφραση: Χρήστος Σάββας

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Θεράπων: Σπύρος Φωκάς , Αγαύη: Τιτίκα Σαριγκούλη, Κάδμος: Σπύρος Κατηφόρης, Τειρεσίας: Αλέξανδρος Μαρτζούκος , Διόνυσος: Βασίλης Zωής - Κυριακή Υψηλάντη, Πενθέας: Πέτρος Τσαπαλιάρης, Χορός: Κωνσταντίνα Σπάθη, Εβίτα Φυτσαντωνάκη, Ιφιγένεια Καφετζοπούλου, Κατερίνα Χολή, Μαρία Μανωνά, Κέλυ Νικηφόρου, Κορυφαίος: Δημήτρης Ψαριανός.

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ.
Φοιτητικό, Άνεργοι: 10 ευρώ


  

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 21.30
«ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη
ΦιλοΘέατον

 

 Σκηνοθεσία – Απόδοση: Γιάννης Κακλέας, Δραματουργική επεξεργασία: Εύη Σαραγά
ΠΑΙΖΟΥΝ :
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Σωκράτης Πατσίκας, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Γιώργος Κοψιδάς, Αγγελική Τρομπούκη, Κώστας Γαβαλάς, Στέλιος Ιακωβίδης, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Αλέξης Φουσέκης, Αχιλλέας Χαρίσκος, Θανάσης Ζερβόπουλος


Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 18 ευρώ.
Φοιτητικό πολυτέκνων άνω των 65 ετών και ΑΜΕΑ 15 ευρώ.
Άνεργοι: 12 ευρώ

 

 


 

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
«ΜΗΔΕΙΑ» του Μποστ
Από το ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου, Μουσική: Βασίλης Δημητρίου.
Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Θοδωρής Τούμπανος   
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 15 ευρώ
Γενική είσοδος: 18 ευρώ,
Φοιτητικό, συνταξιούχοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 10 ευρώ

 


 

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
Ικαριώτικο γλέντι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΑΠΙΣΤΑΝΟΙ, ΝΙΚΟΣ ΠΛΑΚΑΣ (ΟΛΛΑΝΔΟΣ), ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΠΠΟΣ, ΒΙΟΛΕΤΑ ΙΚΑΡΗ
ΙΚΑΡΙΩΤΙΚΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 10 ευρώ
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ
Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Φοιτητές: 7 ευρώ


 

 ΤΡΙΤΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
«ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ή Τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μια σκηνική σύνθεση πάνω σε κείμενα των Ξενοφώντα, Θουκυδίδη, Λειβαδίτη, Γαλίτη, Γεννατά και μελοποιημένα ποιήματα που ακούγονται ζωντανά σε πρώτη εκτέλεση των Μαγιακόφσκι, Μπρεχτ, Έλιοτ, και Λασκαράτου.
Πρωτότυπα κείμενα: Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Γαλίτης
Παίζει ο Γεράσιμος Γεννατάς
και οι μουσικοί: Βασίλης Μπαμπούνης - τραγούδι, κιθάρα, Φυλένια Σπαχή - βιολοντσέλο

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική Είσοδος: 12 ευρώ
Άνεργοι, Φοιτητές: 10 ευρώ

 ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.30
«ΗΛΕΚΤΡΑ» του Ευριπίδη

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Ηλέκτρα, η κορυφαία τραγωδία του Ευριπίδη, συναντά το θεατρόφιλο κοινό της χώρας σε μια μεγάλη περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.
Η Ηλέκτρα αποτελεί μια διεθνών προδιαγραφών παραγωγή του Θεάτρου Badminton, που φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή το ανεξάντλητο κοίτασμα της αρχαίας δραματουργίας με το πιο καινοτόμο πρόσωπο του ελληνικού θεάτρου.

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ευαγγελάτος
Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης,
Σκηνικό-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας,
Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα,
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος,
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Αναστασόπουλος.
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ορέστης: Θανάσης Κουρλαμπάς,
Παιδαγωγός: Γιάννης Βόγλης,
Κλυταιμνήστρα: Μαρίνα Ψάλτη,
Αγγελιαφόρος: Θοδωρής Κατσαφάδος,
Γεωργός: Γιώργος Ψυχογιός
Κάστορας : Θωμάς Γκαγκάς
Πυλάδης: Νίκος Ιωαννίδης
Πολυδεύκης: Κωνσταντίνος Ελματζίογλου

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 16 ευρώ, Μειωμένο: 12 ευρώΠΕΜΠΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
«ΕΝΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΥΤΕΡΟΚΕΦΑΛΩΝ»
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΟΣ «ΘΕΑΤΡΟΜΑΘΕΙΑ»


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παιδική Παράσταση

Ο Κώστας Βουτσάς σκηνοθετεί και παίζει για παιδιά και νέους, ένα πλούσιο σε μηνύματα έργο για τον εκφοβισμό (bullying), όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση.

Σκηνοθεσία: Κώστας Βουτσάς, Κείμενο: Αλίκη Κατσαβού, Κώστας Βουτσάς
Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Αλίκη Κατσαβού, Άγγελος Μπέσσας, Αναστασία Σκοπελίτη, Εβελίνα Κυπραίου, Σάββας Μενοίκου, Φίλιππος Ζαρφειάδης, Δήμητρα Μπαλκαγιάννη

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 8€
Γενική είσοδος: 10€
Άνεργοι και πολύτεκνοι: 5€

 ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 20.00
2Ο ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Δήμος Πετρούπολης διοργανώνει το 2ο συναπάντημα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα.
Η χρόνια ενασχόλησή μας με την Ελληνική λαϊκή μουσικοχορευτική παράδοση, ενέπνευσε την δημιουργία αυτής της διοργάνωσης.
Στόχος μας είναι να αποτυπωθεί στην σκηνή του θεάτρου, η παράδοση κάθε τόπου από ντόπιους φορείς και Συλλόγους.  Η ανταπόκριση των παραπάνω στο κάλεσμά μας ήταν μεγάλη.
Σας προσκαλούμε λοιπόν σε ένα μουσικοχορευτικό σεργιάνι από όλη την Ελλάδα!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
 «Μαθαίνοντας την επιστήμη μέσα απο το θέατρο»
Tρία μαθήματα φυσικών επιστημών στη σκηνή του θεάτρου Πέτρας.

 
Δρώμενα που υλοποιήθηκαν από μαθητές της Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος   και εντάχθηκαν στη Ευρωπαϊκή Δράση    «Μαθαίνοντας την επιστήμη μέσα απο το θέατρο»


•    3ο ΓΕΛ Πετρούπολης –Ομάδα Ερευνητικής Εργασίας Β΄Λυκείου Θετική Κατεύθυνση
«Η Γη και το Ηλιακό μας σύστημα» - διάκριση για την καλύτερη συνολική παρουσίαση
           Υπεύθυνοι καθηγητές: Γκέλη Θεοδώρα – Λουκοπούλου Γεωργία
•    Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά- Β΄ Λυκείου
«Άστρα και Κβάντα σε ένα Σχετικιστικό Σύμπαν» - διάκριση  καλύτερου σεναρίου και πρωτότυπης χορογραφίας
Υπεύθυνη καθηγήτρια : Νίκη Μαματσή
•    2o Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Αθηνών - Ομάδα πολιτιστικού προγράμματος Β΄Λυκείου
«Η Μεγάλη Έκρηξη: η δημιουργία του σύμπαντος»- διάκριση για την ποιοτική προσέγγιση επιστημονικού περιεχομένου
Υπεύθυνοι καθηγητές: Μουρλά Κατερίνα- Τζαμαλής Παύλος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 


 
ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21.00
«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ»  του Αριστοφάνη
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν περί το 392 π.Χ. Μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.

Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης,
Σκηνοθεσία - Δραματουργική Επεξεργασία: Γιάννης Μπέζος,
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς,
Μουσική – Στίχοι: Κωστής Μαραβέγιας,
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου, Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Νέος Πάνος Βλάχος, Γριά Β΄ Μπάμπης Γαλιατσάτος, Βλέπυρος Γιάννης Ζουγανέλης, Γριά Γ΄ Θανάσης Ισιδώρου, Άνδρας Παναγιώτης Κατσώλης, Σχολιαστής Κώστας Κοράκης, Γείτονας Νίκος Μαγδαληνός, Χρέμης Λαέρτης Μαλκότσης, Πραξαγόρα Γιάννης Μπέζος, Νέα Δανάη Σκιάδη, Γριά Α΄ Γιωργής Τσουρής, Χορός Χριστέλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άνδρη Θεοδότου, Δήμητρα Καρακωνσταντή, Βαλέρια Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχαλοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 15 ευρώ, Φοιτητικό, νεανικό, άνω των 65, άνεργοι: 12 ευρώ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 19.30
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ»
Βραδιά Παραδοσιακών Χορών

“ Γλεντάμε…! ”

 

 

 

 

 

 

 

 


Συντελεστές: Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Γιάννης Παυλόπουλος, Μανούσος Κλαπάκης, Τάσος Αθανασιάς, Θανάσης Σαμπάνης, Λευτέρης Φραγκιουδάκης.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών:
Παναγιώτης Βασιλικόπουλος

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


 ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 20.00

 " Το αθάνατο νερό "
  λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι

 Εφηβική Θεατρική Ομάδα Δήμου Πετρούπολης

 

Το "Αθάνατο νερό" μιλάει για το ήθος και την ανατροφή ενός νέου, που δεν διστάζει να διακινδυνεύσει ακόμα και την ζωή του για να σώσει τον πατέρα του. Υπόσχεται πως θα κάνει τα αδύνατα, δυνατά, για να βρει το αθάνατο νερό που θα σώσει τον ετοιμοθάνατο πατέρα του. Θα περάσει πολλές περιπέτειες, θα γνωρίσει τον έρωτα, θα κινδυνέψει... Η πίστη στον εαυτό του και στις δυνάμεις του τον θωρακίζουν απέναντι σε όλα τα εμπόδια... όμως τελικά θα τα καταφέρει;
    Δουλεύοντας για δεύτερη χρονιά με την εφηβική θεατρική ομάδα, έχω να πω ότι τα παιδιά έχουν ένα δικό τους μαγικό τρόπο να μεταφέρουν και να αφηγούνται τα πράγματα, δίνοντάς τους μια φρέσκια, σύγχρονη ματιά, χωρίς ταυτόχρονα να τα αποδομούν και να τα αποδοκιμάζουν. Παίρνουν το παλιό και μέσα από τις δικές τους εμπειρίες, μας το προσφέρουν με ζωηρές πινελιές.

Θέατρο Πέτρας (Σκηνή Πήτερ Μπρουκ)

Σκηνοθεσία: Ηλέκτρα Γεννατά
Ζωγραφική Σκηνικού: Βαγγελιώ Πατεράκη
Μίξη μουσικών επιλογών: Θανάσης Χαλκιάς
Ζωγραφική μασκών και φορεμάτων: Θωμά Κασσάνδρα, Θωμάς Γιάννης και Θωμά Παναγιώτα

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 21.00
ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ
& Ο "ΓΟΗΣ ΤΟΥ ΘΗΣΕΙΟΥ"

Φιλική συμμετοχή:
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ - ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

 
      Μια μουσική συνεύρεση που περίμεναν πολλοί!

Στη συναυλία της Πετρούπολης, στο Θέατρο Πέτρας, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου θα συμπράξουν φιλικά μαζί της δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, συνοδοιπόροι της Μελίνας στην καλλιτεχνική της διαδρομή:
ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

Έναρξη: 21:00 - Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
8 ευρώ τα 2.000 πρώτα εισιτήρια
10 ευρώ προπώληση - 12 ευρώ ταμείο

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, Κ. Βάρναλη 76-78 - Τηλ. 213.2024400 (09:00-14:00)
ΙΕΚ ΞΥΝΗ, Φίλωνος 39 - Πειραιάς - Τηλ. 210.4120313
TICKET SERVICES - Εκδοτήρια: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) - Τηλ. 210.7234567
MUSIC CORNER, Πανεπιστημίου 56 – Τηλ. 210.3304000
ΘΕΣΣΑΛΟΣ, Μελενίκου 2- Βοτανικός, τηλ. 213.0222335
ΑΛΟΥΣΤΙΝΕΣ Café Bar, Ηρακλειδών 5 - Θησείο – Τηλ. 6947.688227
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ, Ανδρ. Παπανδρέου 11 - Χαλάνδρι - Τηλ. 210.6800644-6
MUSICSHOP, Λ. Κηφισιάς 37A - Μαρούσι
Εμπορικό Κέντρο GOLDEN HALL – Τηλ. 210.6844570
ONLINE: www.ticketservices.gr - επιβάρυνση 0,50 ευρώ ανά εισιτήριο

Η προπώληση ξεκινά από Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου
.

 

 

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
ΒΑΣΩ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ
, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ.
Τηλ. 210 5016611, email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΘΕΑΤΡΟΥ: 210 5012402
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΗ.ΚΕ.ΠΕ: 2105066955

 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
- στο Δημαρχείο Πετρούπολης (Κώστα Βάρναλη 74-78, 213 2024400)ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Για την πρόσβασή σας στο Θέτρο Πέτρας εξυπηρετείστε με τις εξής συγκοινωνίες:

Α 11 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ-ΙΛΙΟΝ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (κατεβαίνετε στο τέρμα στο Θέατρο Πέτρας)
700 από τον σταθμό του metro ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (κατεβαίνετε στο τέρμα στο Θέατρο Πέτρας)
719 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ (ΦΑΒΙΕΡΟΥ )-ΠΑΛΑΤΙΑΝΗ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ (κατεβαίνετε στο τέρμα στο Θέατρο Πέτρας)
747 από τον σταθμό του metro ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ) (κατεβαίνετε στο τέρμα στο Θέατρο Πέτρας)
Α 13 - ΖΗΝΩΝΟΣ (κατεβαίνετε στη στάση της οδού ΣΟΥΛΙΟΥ και ανηφορίζετε με τα πόδια -λιγότερο από 5΄- για το Θέατρο Πέτρας)
Β 11 - ΦΑΒΙΕΡΟΥ (κατεβαίνετε στη στάση της οδού ΣΟΥΛΙΟΥ και ανηφορίζετε με τα πόδια -λιγότερο από 5΄- για το Θέατρο Πέτρας)

 

 


 

 


Winstrol Injection CycleToday, Ohio Loans Online are legitimate, but there are illegal transactions that are still on the rise. But at the same time, it acts only with sexual arousal. Viagra Online has a number of advantages in comparison with injections in the sexual organ or other procedures aimed at treatment of impotency.

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2017 | Designed & Developed By Profile Software