Αρχική Νέα Κοινωνικά Νέα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Τετάρτη, 31 Οκτώβριος 2018 14:44

   Την Τετάρτη, 31/10, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Νηπιαγωγείου Πετρούπολης, στην οποία παρευρέθηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ανθή Ζορμπά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την μη κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών στο τμήμα ένταξης ενάμιση μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.
   Ο Σύλλογος Γονέων και η Αντιδήμαρχος Παιδείας ανέφεραν ότι στην Πετρούπολη, από την αρχή της εφαρμογής του θεσμού της Ειδικής Αγωγής στην προσχολική εκπαίδευση, λειτουργεί Τμήμα Ένταξης αποκλειστικά στο 4ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης. Το συγκεκριμένο Τμήμα αποτελεί (μαζί με το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ιλίου) την μοναδική στήριξη σε ειδική αγωγή για τα 30 Νηπιαγωγεία του Ιλίου και τα 18 της Πετρούπολης. Παρ' όλα αυτά μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει διορισμός ή τοποθέτηση εκπαιδευτικού με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή για την στελέχωση του τμήματος.

   Το κυρίαρχο ζήτημα στον τομέα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι ότι το δημόσιο δωρεάν δίκτυο διάγνωσης, εκπαίδευσης, αποκατάστασης είναι αναντίστοιχο και πίσω από τις ανάγκες που υπάρχουν, ενώ απουσιάζει παντελώς η πρόβλεψη και φροντίδα του κράτους για κοινωνική και παραγωγική ένταξη των ατόμων που χρήζουν ειδικής αγωγής η οποία είναι κοστοβόρα.
Από την μεριά του Υπουργείου Παιδείας παρευρέθηκαν οι σύμβουλοι του Υπουργού και της Υφυπουργού, οι οποίοι ανέφεραν ότι μέχρι την αρχή της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.
   Ο Σύλλογος Γονέων του 4ου Νηπιαγωγείου κατέθεσε κείμενα υπογραφών που συγκέντρωσαν από γονείς και κάτοικους της Πετρούπολης και επισήμανε ότι, σε περίπτωση μη κάλυψης του κενού, θα συνεχίσει με την στήριξη της Δημοτικής Αρχής και φορέων την αγωνιστική διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος του παιδιών, που χρήζουν ειδικής αγωγής, να έχουν δηλαδή την κατάλληλη εκπαιδευτική στήριξη.
   Απαιτούμε άμεσα :
   · την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής για την κάλυψη του κενού στο Τμήμα Ένταξης του 4ου Νηπιαγωγείου.
   · την δημιουργία και στελέχωση τουλάχιστον δύο επιπλέον Τμημάτων Ένταξης στα Νηπιαγωγεία του Δήμου μας .


                                                             Η Δημοτική Αρχή
                                                              31/10/2018

 

 

  Πίσω There are three major facts that should be watched out for in all payday loans in the United States. If you have already decided to take Buy Generic Levitra, be sure to consult a doctor, you don't have any contraindications and act strictly due to a prescription.

AMEA

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

All rights reserved Municipality of Petroupolis 2018 | Designed & Developed By Profile Software